Föreläsningar - Novus- utveckling och möjligheter

Föreläsningar

Jag erbjuder föreläsningar inom stresshantering och personligt ledarskap.

Mina föreläsningar skapar reflektioner, inspiration, kunskap och verktyg för att skapa energi och balans. På mina föreläsningar varvar jag teori med praktiska övningar – så att du direkt kan ta de första stegen som gör skillnad i din vardag, privat och yrkesmässigt.

Må bra i en stressad tid – Stress och stresshantering

En föreläsning som ger kunskap, verktyg och inspiration för att skapa bättre balans och större välbefinnande i livet/yrkeslivet.

Stresshantering handlar inte bara om att motverka stress – det handlar om att skapa förutsättningar för ökad livskvalitet och energi i ett livslångt perspektiv.

Föreläsningen varvar teori med tid för egna reflektioner samt praktiska övningar.
Vad är stress?
Är stress farligt?
Hur påverkas vi av stress?
Kortvarig och långvarig stress.
Vad motverkar stress?

Personligt ledarskap

Alla former av ledarskap har vissa gemensamma nämnare, oavsett om det handlar om det personliga ledarskapet eller ledarskap av en stor organisation. Dessa gemensamma nämnare handlar om självkännedom, tydlig kommunikation, ansvarstagande, passion, värderingar, målbilder och handlingsplaner.

Det personliga ledarskapet handlar om att leda sig själv genom livet utmaningar och att leda sig själv mot sina drömmar och mål.

Denna föreläsning ger dig kunskap och redskap för att för att på ett tryggt och stabilt sätt leda dig själv, oavsett om det handlar om den privata eller den yrkesmässiga delen av livet-  dessa delar hör ihop och påverkar varandra.

Jag kommer gärna till Er arbetsplats och håller en föreläsning. Kontakta mig för ett upplägg som passar ert företag

Marie-Louice är en fantastisk lärare, mentor och coach. Jag har fått möjligheten att insupa den kunskap, visdom och nyfikenhet som Marie-Louise delar med sig av i sitt sätt att utbilda och kan varmt rekommendera henne både som lärare och coach / Susanne Schioler

Jag tycker om Marie-Louice´s varma och professionella bemötande. Hon har en god förmåga att lyssna in och känner av både enskilda individer och grupper väl. Hon har ett stark pedagogisk förmåga och jag tycker om att hon pushade oss i våra övningar och coachade oss väl på vår väg/ Lena Broo