Massage - Novus- utveckling och möjligheter

Massage för avslappning och återhämtning

Känner du dig stressad och trött? Har du ömmande och värkande muskler?
Massage har många positiva effekter för kropp och själ

Massage frisätter kroppen eget lugn- och ro hormon- oxytocin.
Detta hormon är mycket viktigt för att hjälpa kroppen att minska stress och oro.
Oxytocinet gör oss lunga och harmoniska- och påverkar vår interaktiva förmåga positivt- vi blir välvilligt inställda till människor i vår omgivning. Då vi känner oss lugna och harmoniska har vi lättare att hantera förändringar, ta in ny kunskap och hantera påfrestningar.

Oxytocinet har också en viktig funktion då det gäller kroppens återhämtande och återuppbyggande processer- så som reproduktion av celler, normalisering av hormonella nivåer, matsmältning och sömn.

Massagebehandlingar hos Novus

Jag är diplomerad massageterapeut och av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör

Jag erbjuder dig en individuell behandling utifrån dina behov.

 • Varm avslappningsmassage 75 min
  Rytmisk och avslappnade behandling med varm lavendeldoftande olja – för avslappning och stressreduktion
 • Klassisk massage 60 min / 30 min
  Djupgående muskelmassage – för minskad muskelspänning och avslappning

Bot och läkning i alla tider

Positiva effekter

 • Ökad avslappning
 • Reducering av stress
 • Bättre matsmältning
 • Bättre sömn
 • Minskad värk och trötthet
 • Ökad rörlighet i leder

Hippokrates sade på 400-talet f. Kr att läkare borde använda massage som botemedel.

I en kinesisk bok från 2700 f.kr kan vi läsa:” Genom att tidigt på morgonen, efter nattens sömn,när blodet är lugnt och sinnelaget gott, stryka huden med handflatan,motverkar man förkylning, håller organen vid god vigör och förebygger smärre åkommor”

Friskvårdsbidrag

Hos Novus kan du använda ditt friskvårdsbidrag

Din massör

Jag erbjuder massage med fokus på välbefinnandet och återhämtning, Varmt välkommen till en lugn stund i fina lokaler i Falkenbergska kvarnen, Västerås.

Då du väljer mig som din massör kan du känna dig trygg med min kompetens, ett professionellt och personligt bemötande. Många års erfarenhet och ett stort intresse för vidareutbildning gör att jag kan erbjuda dig en behandling som är anpassad efter dina behov.

Jag har arbetat med friskvårdande, förebyggande och behandlande massage sedan 1990.

Jag är av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör

Min egen sköna stund. Lättare att slappna av. Ger min kropp vad den behöver. Gott samarbete kropp –själ kombination.  M-L du har hela tiden utvecklat ditt yrkeskunnande, vilket gagnar oss kunder. /Kvinna

Marie-Louice är mycket yrkesskicklig och välutbildad. Därtill har hon en stor empatisk förmåga och detta sammanvävt ger en optimalt avkopplande och välgörande behandling för både kropp och själ. Jag bygger mitt omdöme på den långa tid (12 år!) Marie-Louice givit mig behandling.  Mina varmaste rekommendationer ger jag henne! / Karin. S

Marie-Louise har lång erfarenhet som massör och är ständigt under fortbildning vilket märks tydligt i hennes behandlingar där hon bla är mycket duktig på att hitta de ställen på kroppen som behöver extra uppmärksamhet med djupgående behandling och vid behov även ge en skön och avslappnande massage. Jag kan varmt rekommendera henne / Janeth

Mer att läsa om massage